dissabte, 25 de juny del 2011

Geografia

Primer de tot voldria donar-vos les gràcies a tots i a totes per les visites i pels comentaris que m'heu deixat. En aquesta nova entrada, el tema a tractar serà (ja sé que ho diu el títol) la geografia.

La geografia de Finlàndia és molt diversa ja que disposa de rius, mar, muntanyes, illes però el que crida més l'atenció és el nombre de llacs. En total, dins de les fronteres fineses s'han comptat fins a  187.888 llacs i per aquest motiu sovint Finlàndia es coneix com el País dels Mil Llacs però particularment no seria més adequat anomenar el país com el dels Cent vuitanta-set mil llacs?


Entre els llacs més coneguts hi ha el Saimaa (el llac més gran de Finlàndia amb una extensió de 4.400 km² i el cinquè més gran d'Europa) però segur que els amants de la música heavy metal i d'altres que us interessen altres històries coneixereu un altre dels llacs més importants: el llac Bodom (d'aquí que els amants del heavy ho conegueu pel grup finès Children of Bodom) però tampoc ens podem oblidar de Päijänne, Inari i el d'Oulu.
  


Com hem dit anteriorment, però, hi ha altres aspectes geogràfics a tenir presents. D'illes, per exemple, al país n'hi ha prop de 180.000.

Tot i això, un fet que crida molt l'atenció és que el 69% de la superfície total del país està coberta per grans boscos fet que demostra el seu interès per preservar l'espai natural.

Pel que fa als rius, els més importants són el Torne, el Kemi, l'Oulu, el Pyhae, el Kokemaeen (tots ells desemboquen al Golf de Botnia) i el Kymi, que desemboca al Golf de Finlàndia. El més llarg de tot aquest conjunt és el Torne amb una extensió de 570 km.

Bé, fins aquí un breu resum de la geografia. Un dels aspectes relacionats amb la geografia, el clima, serà analitzat més endavant.

Gràcies a tots i a totes. 


Salut!



Foto: Llac Saimaa: http://www.nectareal.com/wp-content/uploads/2009/05/saimaa21.jpg

1 comentari:

  1. acabaras ben xop amb tans llacs ferran!!

    per cert gran blog ferri

    ----

    riko

    ResponElimina