dijous, 16 de juny del 2011

Breu història de Finlàndia

Hola a tots/es.

Sigueu benvinguts a aquest nou blog on explicaré les meves futures aventures a Hèlsinki. Primer de tot us volia comentar que un dels motius principals pels quals em vaig decantar anar a fer un Erasmus allà dalt va ser el fet que tenen un sistema de serveis socials molt més desenvolupat que nosaltres fet que ha comportat que molts països del món s'hi vulguin equiparar. Com a estudiant de Treball Social, penso que serà de gran utilitat  conèixer de primera mà aquest sistema.

Finlàndia és un país que es va independitzar de Rússia el 4 de gener de l'any 1918, aprofitant que en aquest país es donava la Revolució que va permetre als bolxevics (comunistes) assolir al poder després d'enderrocar al tsar. Anteriorment, però, el país havia estat (des del segle XII) en mans del regne de Suècia fins que  el 1808, va ser conquerida pel tsar rus Alexandre I.

Entre 1940 i 1945, amb la Segona Guerra Mundial, Finlàndia va tornar a pertànyer a la Unió Soviètica (URSS) durant 2 períodes: a la Guerra d'Hivern (1939-1940) i la Guerra de Continuació (1941-1944).
En el cas d'aquesta última, Finlàndia va rebre suport bèl·lic per part de l'Alemanya de Hitler. El 1945 coincidint amb la fi de la Guerra de Lapònia (1944-1945), Finlàndia va aconseguir retirar les tropes nazis fora d'aquest territori situat al nord del país.

Seguidament, Finlàndia va passar a ser un país neutral gràcies al Pacte d'Amistat, Cooperació i Assistència Mútua signat amb l'URSS el 1948 però arran de la dissolució d'aquest Estat i del pacte, Finlàndia va ingressar a la Unió Europea (UE) l'any 1995.

                                                         (extreta de: http://mapasmundo.com.ar)


Bé, aquí heu pogut llegir un breu resum de la història sobre Finlàndia. Espero que us hagi servit per conèixer una mica més sobre aquest país. Això és tot.

Ens veiem aviat!

Salut a tots/es!

8 comentaris:

  1. I clar que si!
    S'han d'aprofitar les oportunitats per comparar i aprendre dels nostres errors!
    T'ho passaras d'allo més be és un gran pais! en fi estare al tanto del blog per seguir les teves peripècies pel pais dels llacs!

    Cuidat Mr.
    Roger

    ResponElimina
  2. :O no sabia que te n'anaves cap allà, que te'n vas 6 mesos o 1 any sencer?

    bueno, tu ves posant novetats per ací a vore si ens enterem de més coses de Finlàndia, perque jo en particular no tinc ni idea!! jajaja

    ResponElimina
  3. Eis!!sk la imma..:)
    ja veus q si...efectivament, axo d'estudia no es lo meu aixi q e decidit psarme pel teu bloc!jej
    no sabia q volies ana a Finlàndia!!??? sembla interessant..jo personalment non se gran cosa axi q avui ja sé algo mes gracies a tu!!xDD
    uenoo res..nomes era per saludar-te quanvas cap alla???

    ResponElimina
  4. Ale et comento, m'agrada molt Finlàndia encara que prefereixo Noruega...em crida més, molt interessant el teu post, un petonet mco! aviat tindré blog ja et seguiré ;)

    ResponElimina
  5. ja que la gent demana, informar que segurament marxaré el 27 de juliol.

    ResponElimina
  6. Molt bona idea haver creat el blog Ferran!

    M'ha encantat l'article que has escrit, ens has contat coses que jo no sabia la veritat :P

    Espere que tot vaja molt bé per allí, estic segur que serà una gran experiència: Finlàndia és un país increïble.

    És genial que t'ho prengues amb tanta il·lusió, la veritat és que aprofitaràs molt la teua estada, n'estic segur!

    Esperem les teues notícies des d'allà, eh? :P

    ResponElimina
  7. hola cuniiilll! me alegro un monton de que te vayas a Finlandia, ya veras que bien te lo vas a pasar, es precioso, pero bueno ya me lo contaras tu eh? Espero que no te defraude!

    ResponElimina
  8. Hola Ferran, crec que no ens coneguem, m'ha passat el teu blog un amic pel facebook. Simplement animar-te a continuar amb ell. Jo vaig fer un blog durant la meua estada a Argentina i moltes voltes em costava molt escriure perquè em feia gossera o pensava que ningú llegia els articles, però jo t'anime a que actualitzes regularment el blog perquè després et servirà a tu mateix per recordar la teua experiència i és una forma molt bona de reflexionar tranquil·lament sobre tot el que vas vivint. Jo ja fa un any que vaig tornar i sovint torne a entrar per recordar moltes de les coses que vaig escriure, t'assegure que paga la pena! ja ho veuràs! Molta sort amb el viatge!

    ResponElimina